BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, September 19, 2011

Nak hangin la da nehh.......Grrrrr..

Air oh air...........mana kau air x kuar2 lagi ni kat kepala paip.Kata kojap ajer nak repairnyer..ni da kol bape, nak basuh beras tuk masak pon x bley neh...Oh incik2 yg tengah repair paip.........bila agaknye nak siap ehh..Perut aku da berkeroncong ni..nak repair pon jgn la wt time tghri msa owg bizi bizi nak masak incik oiittt....(padan ngn muka aku juge, td cik abg siap meng'offer'kan diri nk tolong belikan lauk..aku yg x nak..Al maklumla kesiankan si suami...nk msak tuk mkn sowg kt umh ni bkn susah sgt pon).Alih2 air nyer la plak xder......Aduyai.............ni buat badan aku  BERANGIN je la nih..!!! Amik kau.......anak aku pon da bgn. nmpk gayenye pospon dulu ler nak mkn ni..huishhhhh







Saturday, September 17, 2011

sanTai huJunG minGgu

Bucuk... Baby....Boboy... Gegurl....!!!


Huhu..slmt berhari minggu sumer. cm besa arr ari2 minggu nie pas mkn2 beso ngn mertua aku n adik beradik hubby apelagi kitowg sumer tergolek larr kekenyangan! da tak taw nk tgk tv citer pe,abg aku pon langgan arr kt astro first cite yg tgh hangat skunk neh. nk p panggung wayang da ader baby tecik ni kan payah,so umah la yg jd panggung ke 2.weh u ols,dgr kata untung juta-juta beb filem ni.

"Hantu Bonceng.."




Kui kui kui.Tajuk mak aii seram dowhh.tp sekali tgk wala wei lawak giler sehh cite neh.!!! geli habih arr segala urat2 perut aku dok tgk.Bleyy ar layan nk buat ilang rasa bosan. K arrg x leh nk citer bebnyk la,baby tecik aku ni merengek2 da..kalo dia bley ckp sure dia kata aku neh ada ati lagi nk tulis blog wp dia blom tidoq. nnti bile free aku hupdate lg keh.tara

Thursday, September 15, 2011

11 ari lagi woooo !!!

Weeeeeeeeeee........pejam celik pejam celik da nk tiga bulan da aku cuti..jap jerr ms berlalu.baby pon da nak masuk 3 bulan.huhu... lepaih ni bermulalah kembali episodku sebagai kakitangan di hospital selayang. mak aihhh.....start da aku nak ngadap patient2 neh..( huk alorr...bahasa cm ler aku ni doctor..muahahaha..)!!!. padahal keje kat kaunter registration specialist clinic ajerr..

hehe...sepanjang kebercutian aku tiga bulan ni mcm2 lerr yg terjadi kt tempat keje aku tuh..sumer ade, gosip tu la.......gosip ni larr......kes tu le...kes ni lerr...ishh3.......x sabo aku nk dgr story mory dari kengkawan terbaekku nnti. Buat kengkawanku yg dikasihi..especeli buat kak aya, mala, kak cda, kak fza, dilla n yana....tggu yer..26 hb ni kita kasi pecah.......... ekekeke!!!

u ols jgn jeles tau sebabnyer kan i da kuwus sket..ilang 3 kg..kih kih kih..tp kan jangan ler pas nek keje ni u ols ajak p makan2 beso, sbbnya karang da ilang 3 kg..tambah pulak lagi 6 kg..saper yg nak jawab tuh..! pape pon tggu kemunculan aku nnti.. Taraaaa chills


Ni arr acara makan 2 ngan kwn2 aku sempena nak pose. aku time neh tgh peknen..3 ari pas gambar ni d ambil aku pon bersalin..Alhamdulillah..!!

Friday, September 9, 2011

             

    ::BerJaya Hills Resort::


Hola.......Hola.........Yuhu..........
cm aku janji smlm aku updatekan lagi episod Edisi Khas jalan2 raya  2011 aku ngan family!
jom Baca ..........
AKhirnya :-)...sampai jugak kaki aku kat sini. Dah lama nk pegi tp x berkesempatan...Ahad aitu 4 sept sempat gak ler aku p jalan2 n tito2 kt cni.tak puasla berjalan sekejap sgt rasanyer..lagipon de baby susah arr nk bergerak sana sini. Huk ala...tempat cam kat Oversea wa cakap lu.banyak omputih kat cni.Depa besala suka p tempat2 besh cmni.. hahaha :p.Insha Allah ader rezeki lebey nnti n baby tecik da beso teringin jugak nak p lagi..Tggu la...


  
Ha ni ler upe tempat yang aku p neh. Tp alamak...tangan sape plak tue.mintak maapla Wahai Tuan Tanah kalo aku guna pic ko neh..aku x smpt lerrr nak snap gambo depan , so aku pinjam ehh pic ni nk msuk dlm belog aku.ekekeke..Boleh kan..boleh kan...!!JAnJi aku da p kat cini. Yu haaaa.....



Memula nak msuk cari parking n nak check in hotel..Di beri nama Colmar Tropicale.uishh....mahal gak rate appt n bilek kat cni, sbb tu we all dok 2 hari 1 mlm jerk..kalo lebih abis duit gaji aku dok bayo tmpat nk tido neh.hik hik.Kata nk merasa kan ??

WAH santeknyer...jambatan nie.kat bawahyer siap ader angsa BESO wane putih dalam kolam yg penuh dengan ikan lagik..Gambo cm bawah nie larr :p


Gambo bawah ni laks masa kat Hotel Reception.nak check in bilik. Kitorg amik appt dua bilek ajer.tu pon regenya RM5++. Dapat la sket govt rate.Jadiler nak merasa sesekali kan kengkawan. x gitu cik dah? AMBOI si Kakak Farah (yg baju pinkish tu) hepy nooo...





Posing la Jap.Tapi farah dok sibuk nak bergambo ngan Mak Lang dier. ngan Ibu n Abah xder pon pic kat sini.ishh...budak neh..kena karang neh !!




                        Amboi cik abang, melaram yerk..



sekali tengok mesti tertanya2 kat mana la agaknyer ni kan? cm p Over the Sea laks. hai cehhhh..



si FARAH bersama sepupunya. yg ber2 tu anak abg ipar aku.Gambar ni aku amik masa da nak senja, sbb tuh lampu2 neon yang bergemerlapan sudah terpasang..Permandangan dari Balkoni Colmar Tropicale atau Appt 2 bilek yg aku duduk..!
                                                                    

Lihatla aksi2 mereka yg terlalu EX cited dapat bermalam kat cni..Muka 2 ceria yng penuh dengan  Kegembiraan.

si Farah memang suker berposing depan camera.Sama cm aku masa kecik2..


                          Bergambar bersama anak2KU..


                   Huii......cantik ehh pemandangan dari balkoni ni..


Satu2 nyer gambar bersama suami tersayang kat balkoni ni...kira yg Elok arr..yg lain bnyk Candid Pic.


Makanan tghari paling mahal aku rasa. Nasi Goreng ajer pon dekat RM 19++.belum ngn tembikai juice tu laie!! sokali je la kot mkn kat sini.hik hik


Thursday, September 8, 2011

MooD BeraYE 2011

Assalamualaikum wbt & Slmt Ari Rayer sumer...!!

hari ni sempatla aku nk menggodek2 blog aku yg da lama x ku jenguk.Si suami start koje rini, Si kakak pulak da p hantar umah mama dier (mlm tadi dia da awai2 siapkan beg sbb nak p umah mama katanya), so tinggalla aku ngan si kecik.Aku manafaatkan la sebaiknya masa si kecik tgh tito..RUMAH.......aduyai..pas balik dr kg ni banyak baju2 yang belum sempat ku sumbatkan ke dalam mesin basuh, lagipon dok kat appt neh susah nak membasuh byk2, tmpt nk menyidainyer pun terhad jugak !! So aku buatla mana yang termampu sebelum si kecik ni mencelikkan matenye.

Huh....meh ..meh kiter cite bab raya pulak.Hari ni 7 SEPT 2011 da masuk raya ke-9. tp bagi aku x macam RAYA pon. Al-maklum sajalah raya taun ni x sempat langsung nk amik gambo raye, satu pun tader..ish...ish...ish..sedih wooOo.!!( sbb tu agaknya raya taun ni x beshh) klu ader aku da msukkan dalam belog ni haaaa. hah amik ko........ Raya taun ni aku da berEMPAT..sbb aku der anak kecik yang baru berusia 2 bulan.ader anak kecik kelam kabut sket idup aku. yer la tgh nak blajo manage kehidupan beranak 2 nih, hik hik ;-)..D buatnyer pulak si kakak demam, selsema n batuk memalam raya aitu.Abahnyer pon same.AduYAI..fenin tengkorak kepala aku neh ! sengal...sengal...

TAPI  yang bestnyer la kan, paling besh la kot..huhu.....my HUBBY belikan aku " RANTAI". Kira cam adiah ari raya la..da lama aku idam2 kan.Alhamdulillah. TERIMA KACIH YER SAYANG..(nnti ader rzki lebey ina nak request rantai kaki lak bley keww? hik hik )
Taun ni sempat gak la menziarah sedara belah My Hubby kat Manjung.. Ha kat bwh ni ader la pic kitorg reramai..
Dah alang2 sampai ke PERAK apelagi kitorg sumer p la tido kat Marina Cove Resort Teluk Batik pule.hmm kira jalan2 Raya larr..:p


hurm...ni pemandangan dari tingkat 9 Marina Cove Resort merangkap appt penginapan kami.. kira besh la duk kat cni.rege pon leh tahan.huhu..:)kat bawah ni ade la pic2 yg sempat aku snap tu kenang-kenangan..


hehe....gambo 3 beranak jerk..time ni si kecik tgh lena tdo sbb kepenatan agaknyer.Jln jauh katakan !!

Tu diaa.......ni la si kecik aku..sempat juger abah dia dok snap kan pic nie.


ha..gambo ni plak kitorng amik masa memula masuk bilek, al maklumla time si kecik tdo je la bley nak manja2..hahaha..


Pic Ibu, Farah ngn Insyirah ajer..Time ni nak check out dari Marina Cove. sempat lagi tue !! pas ni nak p TEBOK YAN pulok...abis daaa cite kt Perak......


ehem....ehem.......citer jalan2 raya lom abis lagi tau..tggu!! ader lagi lokasi2 yang sempat kitorg tuju sempena Raya 2011 edisi kHas..ahakss

Saturday, August 27, 2011

Koleksi gAmbaR yg PaLInG aKU SukeR

WELCOME TO CAMERON HIGHLANDS

Ni larrr salah satu pic yg paling aku suke..gambar ni masa raya Ke-3 Tahun 2010.sbb da x tau nak p mana aku ngn family belah my hubby p la ke Cameron.bukan jauh pon dr tersang,ikut sg koyan.lebey kurang 1 jam lebih jerk.

ha ni plak sure larr my hubby aku merangkap abah si farah nie. depa bergambar berlatar belakangkan Ladang Teh.aku x der sbb aku yg jd Camerawomannyer..nk mintk tulun org len depa pon tgh bz dok amik gmbr family memasing

Yang debab n dottie ni tentu larr si farah. tengok la perut nyer..hampir2 nk terjojol..hihihi

Cucu2 En Ahmad & Puan Mariam...ni baru sikit..ader lg yg x masuk masa nih..

Kebetulan ni. Pic farah ngn anak2 buah aku belah hubby..Tema Pinkish...adiosss

LASTLY...
ni kira pic aku yg cntik sket arr..time neh tgk gemuksss..huhu. bersama ngn my BeLOVEd HubbY....LOve UUU

GAMBAR SEWAKTU AKAD NIKAH DI FELDA TERSANG, RAUB


inilah saat-saat terindah buat kami setelah 8 tahun mengenali hati budi masing2.Alhamdulillah...walaupun pelbagai rintangan telah kami tempuh,akhirnya kami di satukan jua. Sudah tertulis di Loh Mahfuz...kami ditakdirkan BERSAMA..

                                                             Saat Tak'lik di Baca

                                             Sign ina........jgn tak sign....


Saat membatalkan air sembahyang..dapat gelang tuh..hehe





Haaa..yg ni plak aku tengah sarungkan cincin suasa ke jadi my hubby pulak..aha ha..kira berbalas balas lerr..walaupon cincin suasa tu tak seberapa, tapi besar maknanya bagi aku. sampai skunk cincin tu nmpk berkilat ajer batunyer..mmm


hehe.ni bleh dikira moment yang paling best di abad itu..al maklumla sama2 tgh malu apelagi disaksikan oleh puluhan biji mata org2 yang berada di sekitar.. Mak aihh..

MAJLIS DI RUMAH PENGANTIN PEREMPUAN.


Bertemakan warna favorite aku masa tue larrr..biru Turquise.sang suami nampak kurang senyum sbb terlalu penat.hehe.tp yg pompuannyer tetap maintain AYU..tgh kurus waktu neh.slim jerrkk..




PIC BERTANDANG KE RUMAH PIHAK LELAKI
BERTEMAKAN WARNA HIJAU LUMUT..CANTIK WOO KALER NIE






Aikk..Tersengih ajer yang..


Fuh....mase ni my hubby sengih ajer x berhenti..huhu.maklumla ramai kengkawan dia dtg waktu ni.leh kira kami ni cm artis la masa tu..aku suke sgt make up bertandang ni.nmpk muka lain arr. Credit to Suzana Jais n Abg Lan.TQ TQ


HAH.........abisla sudah citer bab2 kawin ni...so nak citer pasal lain plak......da kawin tentula dapat anak pulak......so aku nak update gambo anak2.

Monday, August 22, 2011

senTuhAn GTab Kini BerMULa


Mmm.hampir setahun blog ini tidak ku sentuh.Sentuh ni pon sbb aku godek2 G-tab ni ha yg baru jer aku pakai. Sinonim dengan panggilan G Tab @ Samsung Galaxy Tab.Teruja sesangat..So Far kalau nak buat blog pakai 'benda alah' ni payah la kot..Memerlukan tahap kesabaran yang tinggi. Kalo x asik nak marah ajer larrr .:p (cm aku la memula) .




 haa..ni ler benda alah yg aku pkai skunk...sebenarnya bkn tok wt call pon, aku guna henpon Samsung Galaxy S jer..aku pkai G-tab ni just nk pakai internet. Bwk lappy kan payah..(huhu..pandaila aku...dulu ms x der benda ni, elok jer aku usung lappy ke mana2 pon) issh..lupa daratan punya kes larr nie!! :p


Now...back to my citer la plaksss....Aku nie baru abs pantang.Baru melahirkan cahaya mata ke dua pada 26 june lalu.dpt princess lagik. Beranak kali ke -2 ni aku amik cuti 3 Bulan atau Bersamaan dengan 90 Hari..fuyoOOO...lama SiOT. sbb tu larr kepala otak ni meraban sbb x tau nak wat aper, so tergerakla isi hati n perut ni nak sambung balik blog yg tertangguh dulu. (ekekeke..tertangguh ke atau x reti nak mengakses mcm2 button dlm blog ni ha ina) OOppss..itu poon salah satunyer..masa pon x cukup juger..masa ader anak sorang pon mengalahkan Ibu beranak seploh.huishh...cait......

K arr buat ms ni idea aku kureng ,x taw nk merapu citer ape dalam neh.tggu idea dtg nnti aku akan tulis sesuka ati sesedap rasa erkk..Meh idea....meh mai sini.......meh larrr :p. Tarra..........chill yoOO